Sorkkaeläinjahdit

img10

Hirvijahti Kytäjän Kartano

14.10. – 31.12.

 

Hirvien metsästys tapahtuu pysäyttävien hirvikoirien avulla seuruejahtina. Jahtipäivän aikana suoritetaan 3 – 5 ajoa. Passipaikat sijaitsevat vuosikymmenien ajan tunnetuilla hirvien kulkureiteillä. Asiakkaidemme turvallisuus on meille tärkein asia. Huolehdimme turvallisuudesta tarkoin määrätyillä ohjeilla ja passitorneilla.

 

 

Valkohäntäpeuran metsästys Kytäjä

30.9. – 31.01.

 

Kytäjän valkohäntäpeurakanta on saatu kasvatettua hienolle tasolle. Kolme vuotta pidättäydyimme metsästyksestä kokonaan peurojen
osalta. Pukkien keski-ikä on noussut ja hienoja trofee -yksilöitä esiintyy runsaasti alueella. Uskallammekin, ylpeänä kannastamme, tarjota teille peuranmetsästystä Kytäjällä. Valkohäntäpeurojen metsästys tapahtuu ajavien koirien sekä ajomiesten avulla. Illalla
peuroja metsästetään torneista väijymällä.

 

 

img12

Kuusipeurajahti Strömsö

Loka- ja Marraskuu

 

Strömsön saari sijaitsee Tammisaaren edustalla noin varttitunnin venematkan päässä Barosundista. Saari on ainutlaatuisen hieno alue metsästykselle. Runsas kuusipeurakanta ja puistomaisesti hoidetut metsät takaavat vieraiden viihtymisen. Jahti tapahtuu ajavien koirien kanssa ja päivän aikana riistatilanteita syntyy runsaasti. Alueen valtalaji on kuusipeura, mutta alueella esiintyy ja metsästetään myös valkohäntäpeuraa, hirveä ja metsäkaurista.

 

 

Vesilintujahti

 

Kartanon Riista järjestää vesilintujen metsästystä Kytäjällä.

Vesilintuja metsästetään iltalennolta. Jahti tapahtuu erityisesti suunnitelluilla vesilintukosteikoilla. Vesilintuja esiintyy Kytäjällä runsaasti. Illan hämärtyessä jahtiin osallistujat ottavat paikkansa maastossa ja metsästys voi alkaa.

Paras ajankohta vesilintujen metsästykseen on syyskuu ja lokakuu. Jahti kannattaa yhdistää esimerkiksi peltopyiden metsästykseen seisovan koiran avulla, jolloin jahdista saa aikaan mielenkiintoisen kokopäivän kestävän tilaisuuden.