Lintujahtiin valmistautuminen

Peltopyyjahti: 

Peltopyyjahdissa kävellään päivän aikana muutamia kilometrejä. Huomioi vaatetuksessa, että voit vähentää päällysvaatetusta, mikäli tulee lämmin. Jahdit ajoittuvat syksyyn, joten sadekuurojen mahdollisuus on aina olemassa. Saappaat ovat aina hyvä vaihtoehto, mutta kuivalla ilmalla varsikenkäkin riittää. Perinteisesti pukeudutaan polvihousuun ja tweed asuun. Mikäli et omista ko. vaatetusta, käy mikä tahansa metsästysasu, ei kuitenkaan mielellään ns. maastopukua. Illalliselle on hyvä varata vaihtokengät, pikkutakki ja kauluspaita. Aina voit kysyä jahtisi isännältä pukeutumisohjetta jos epäilyttää.

Patruunat ovat aina Kartanon Riistan puolesta 12 cal, 65 ja 70 mm sekä 20 cal. Mikäli voit valita, niin taittuva ase on aina seuruejahdeissa paras valinta.

Kuulonsuojaus on hyvä muistaa. Paikanpäältä löytyy ear-korvatulppia, mutta jos omat kuulonsuojausvälineet löytyy, muista ottaa mukaan. Patruunalaukku on kätevä apu pellolla, mutta väljät taskutkin käyvät. Koiranohjaajat kantavat saadun riista, joten repulle ei ole tarvetta.

 

 

Fasaanijahti: 

Sään mukainen pukeutuminen on tärkeää. Kylmällä kelillä pitää miettiä pukeutuminen niin, että ampuminen vielä onnistuu, eikä vaatetta ole liian paksulti. Kerrospukeutuminen on hyvä vaihtoehto kylmältä suojautuessa. Mikäli olet tottunut ampumaan ns. ampumahansikas kädessä, voi niitä käyttää. Paksujen hanskojen käyttö on ammuttaessa kielletty, jotta vahinkoja ei sattuisi.

Perinteisesti pukeudutaan polvihousuun ja tweed asuun. Mikäli et omista ko. vaatetusta käy mikä tahansa metsästys asu, kuitenkaan ei mielellään ns. maastopukua. Illalliselle on hyvä varata vaihto kengät, pikkutakki ja kauluspaita. Aina voit kysyä pukeutumisohjetta jahtisi isännältä jos epäilyttää.

Patruunat ovat aina Kartanon Riistan puolesta 12 cal, 65 ja 70 mm sekä 20 cal. Jos voit valita, niin taittuva ase on aina seuruejahdeissa paras valinta. Fasaanijahdissa patruunalaukku on tarpeen, mutta väljillä taskuillakin pärjää.

Kuulonsuojaus on hyvä muistaa. Paikanpäältä löytyy ear-korvatulppia, mutta jos omat kuulonsuojausvälineet löytyy, muista ottaa ne mukaan.