Jahtiin valmistautuminen

Sorkkaeläinjahdit: 

Säänmukainen varustus takaa nautinnollisen metsästyspäivän. Pukeutuminen voi joskus olla haastavaa – varsinkin jahdeissa, joissa ollaan passissa, saattaa joskus kylmä yllättää. Kerrospukeutuminen on erinomainen vaihtoehto. Jalkineet on hyvä olla riittävän tilavat, koska liian pienissä kengissä paleltaa varmasti. Huomioithan uuden asetuksen sorkkaeläinjahdeissa, eli oranssia ns. huomioväriä päälle, sekä ylävartalon että päähineen osalta.

Varmistathan, että aseesi on lain mukainen kaliberin ja patruunoiden suhteen. Samoin varmista, että aseesi on kohdistettu juuri niille patruunoille, joita aiot jahdissa käyttää. Mikäli kuljetat asettasi ns. kovassa laatikossa, olisi hyvä ottaa mukaan pehmeä asepussi. Käytämme passeihin siirtymiseen ajoneuvoja ja kova laukku on hidas ja hankala kuljettaa jahdissa. Pyri ottamaan mukaan jahtiin mahdollisimman vähän ns. ylimääräistä tavaraa.

Muista kuulon suojaus ja mikäli käytät omaa vhf-puhelinta, muista ladata akku ennen jahtia. Muista myös korvakuuloke vhf- puhelimeen.

Illalliselle vaihtovaatteet, pikkutakki ja kauluspaita.